OBS Blijvliet

De leerlingen van OBS Blijvliet hebben gemiddeld twee uur meer sport in de week dan kinderen op andere scholen. Blijvliet is een zogenaamde Lekker Fit! school. Dit is een belangrijke reden geweest om het schoolplein een sportief thema te geven en het integreren van het thema Olympische Spelen was een uitdrukkelijke eis van de directie van de school.

Het schoolplein kan tijdens de gymlessen gebruikt worden. Om meerdere sporten tegelijk mogelijk te maken tijdens deze lessen zijn er twee sportveldjes, een atletiekbaan, een tafeltennistafel en een hindernisbaan in het ontwerp opgenomen. Ook zijn er diverse grondspelletjes als dart, twister en hopladans verwerkt in het ontwerp om de fijne motoriek te kunnen trainen en om balansoefeningen te kunnen doen.

De kleuren uit de olympische vlag zijn in diverse elementen op het plein terug te vinden. Zo bestaat de lounge hoek uit gekleurde cirkelvormige zitelementen en ook het hekwerk is in de zes olympische kleuren gecoat. Een erepodium direct naast de ingang van de school kan gebruikt worden om wedstrijden en gymlessen plechtig af te sluiten.

Opdrachtgever: OBS Blijvliet